• Ημερομηνία: 08/04/2017 - 22/04/2017
  • Διάρκεια Ομάδας: 17:00 έως 20:00
  • Συναντήσεις: 2 Σάββατα
  • Κόστος: 100€
  • Υπεύθυνη: Κατσώρη Φίλια
  • Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 6142238
  • Τόπος Διεξαγωγής: Βριλήσσια (δείτε το χάρτη)

Οι άνθρωποι συναντιόνται έχοντας ο καθένας αναπτύξει τους δικούς του κώδικες αποκρυπτογράφησης της πραγματικότητας, τις δικές τους παραδοχές και οπτικές για τις σχέσεις και τη Σχέση τους. Φτάνουν κουβαλώντας την ιστορία τους και ερμηνεύουν τον άλλο ακολουθώντας ή και αποφεύγοντας οικογενειακά μοτίβα και ρόλους λιγότερο ή περισσότερο οικείους. Οι άνθρωποι συναντιόνται και μαζί τους μεταφέρουν δεκάδες ιστορίες και αναγνώσεις δικές τους αλλά και προηγούμενων γενεών. Βρίσκονται για να συν-κατασκευάσουν μία καινούρια ιστορία,  μα ταυτόχρονα έχουν να διαχειριστούν τον πλούτο αλλά και τις δυσκολίες μιας σύνθεσης που είναι υποχρεωμένοι να καταφέρουν προκειμένου να είναι μαζί.

Στo σεμινάριο αυτό, που απευθύνεται σε ζευγάρια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξανασκεφτούν τις δυνάμεις αλλά και τα εμπόδια που αναπτύχθηκαν στην κοινή τους πορεία. Να ανακαλύψουν κόμπους και μοτίβα που μπλοκάρουν  την μεταξύ τους επικοινωνία και την επίλυση ενός προβλήματος. Θα πάρουν πληροφορία σχετικά με το πως τροφοδοτείται μια σύγκρουση, πως εμπλέκονται στις συγκρούσεις οι ιστορίες του καθένα,  καθώς και τις διαφορετικές αναγνώσεις του άλλου και της σχέσης. Επίσης, θα δουν ποιες δεξιότητες χρειάζονται για να μπορούν να επιλύουν συγκρούσεις και να αξιοποιούν τη διαφορετικότητά τους.

Το βιωματικό αυτό σεμινάριο έχει στόχο να υποστηρίξει τα ζευγάρια να βελτιώσουν την ποιότητα της επικοινωνίας των σκέψεων και των συναισθημάτων τους, να εστιάσουν στα ιδιαίτερα στοιχεία της σχέσης τους (σε θέματα εγγύτητας, κατανόησης, αλληλοεκτίμησης, τρυφερότητας,) να αναπτύξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να αναζητήσουν τρόπους για να είναι ουσιαστικά «Μαζί».